top of page

En frivilligs fortælling

Mød Komal

Komal er frivillig i Kringlebakkens styregruppe, hvor hun arrangerer aktiviteter for husets brugere samt kommer med anbefalinger, ris og ros. Komal har været tilknyttet Kringlebakkens undervisning i godt et år, men er nu gået videre til sprogskolen.


Komal kom, sammen med sin mand til Danmark for et år siden. Hendes mand er ansat hos Mærsk. Komal og hendes mand regner med at opholde sig i Danmark de næste 4 – 5 år, og Komal håber at det lykkedes hende at finde et arbejde i den tid hun er her.

Det er ikke omkostningsfrit for mig i forhold til min karrierer. Jeg var ikke forberedt på at det ville være så svært at komme i arbejde her i Danmark. I Indien er vi mere multikulturelle og er vant til flere sprog. Jeg håber det lykkedes mig at komme i arbejde, så jeg ikke får store huller i min karriere”.

Indtil det lykkedes, koncentrerer Komal sig om at lære dansk samt indhente erhvervserfaring ved blandt andet at deltage i frivillige indsatser.

”Jeg har hørt at for at finde et arbejde, så er det godt at have arbejdet frivilligt. Derudover, så kan jeg godt lide at hjælpe andre mennesker. Jeg elsker at lave mange forskellige kreative ting og udtænke events og nye ideer”.


Komal er også både dygtig og kreativ. Hun står bl.a. for samtalecafeerne i Kringlebakken. Hun finder spændende samtaleemner, som bliver debatteret blandt kvinderne for at styrke deres danske sprog. Derudover er hun aktiv ved husets udadgående events, som da vi for eksempel deltog i Bispeparkens Høstfest i efteråret.

Komals førstehåndsindtryk af Danmark da hun landede i vinteren 2019 var, at hun oplevede landet som rent uden for meget forurening.

Jeg følte mig frisk, da jeg først trådte ud af lufthavnen. Jeg følte mig frisk, da jeg indåndede luften. Vi kan opleve den her slags friske luft i landsbyerne i Indien, men ikke i storbyerne”.

Hun var dog skuffet over den smule sne, som kun varede et par dage. Før hun rejste hertil, havde hun et billede af lange kolde snehvide vintre. Komal kommer fra Rajasthan i den nordlige del af Indien, som er et ørkenområde. Hun glædede sig derfor til at opleve snevejr. Hun havde også hørt, at befolkningen i Danmark er de lykkeligste i verden.

Komal er glad og positiv overfor den velkomst, hun har modtaget. I det nabolag, som hun bor i, er beboerne gode til at hjælpe hinanden. Når naboerne holder havefester, bliver hende og hendes mand inviteret med.

”Nogle gange hvis vi glemmer vores nøgler, så er de gode til at hjælpe, og hvis de glemmer deres nøgler, så hjælper vi dem”.

Komal er især vild med arkitekturen i Danmark og Lego. Hun har besøgt det gamle Frederiksberg Slot, sejlet forbi Operaen, som hun også kender baggrundshistorien bag (fordi hendes mand arbejder for Mærsk). Hun kan også godt lide Bella Sky bygningerne med de to højhuse

Commenti


Seneste nyt
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page