top of page

Klumme fra vores praktikant Dinah


I en uge har vi haft praktikant fra Kontiki skolen i Hillerød. Dinah Wettergren går i 8 klasse og hun havde lyst til et indblik i Kringlebakkens arbejde med kvinder og børn. Undervejs skrev hun følgende klumme, som vi hermed deler med jer:

Vi har brug for flere steder som Kringlebakken. Så er det sagt. Jeg har nemlig lige været i praktik hos dem, i en hel uge. Hver dag kom jeg ind til en tryg og hyggelig atmosfære, og jeg lærte faktisk en hel del. Kringlebakken er en frivillig social forening, som arbejder med integration, og sørger for minoritetskvinder og deres børn har det godt, og bliver integreret ordentligt i landet. De har en masse værdier, som lighed og ligeværd, demokrati, og frihed. Men det har jeg jo bare læst i deres årsrapport.

Min personlige oplevelse af stedet, er at det er et ambitiøst sted, fyldt med dejlige mennesker der vil gøre en forskel. I starten tænkte jeg at det var et meget stille og roligt sted. Nu ved jeg at der altid sker noget, og at der altid er projekter i gang. Men der er intet stress. Det handler jo også om at have det sjovt. For eksempel frokosten. I gennemsnit bliver der nok grinet hver andet minut. ”Skal vi have noget andet mad i morgen?” bliver der spurgt. ”Andemad? ” lyder svaret. ”Nej, ikke andemad”. Og så griner jeg. For det er en utrolig god samtale, syntes jeg. Meget poetisk.

Så hvorfor har vi ikke flere kringlebakker? Jeg kender i hvert fald ikke så mange. Kringlebakken er utrolig unik. Ja, unikt er da en god ting. Men jeg ville da hellere have at vi havde mange af dem. Eller bare mange steder for minoriteter. Kvinderne der er tilknyttet til Kringlebakken får utroligt meget ud af det. Hvorfor ikke give alle den mulighed? Her mener jeg specielt mennesker som er kommet langvejs fra, og som nu bor i Danmark. Giv dem dog en chance.

Der er så meget pis om, at de skal smutte tilbage til deres hjemland. Her forleden så jeg en reklame fra Dansk Folkeparti, der skrev at alle der var kommet ind i Danmark, skulle huske at de også skal hjem igen. Det gav mig lyst til at gå hen og rive Dansk Folkepartis valgplakater ned. De er alligevel også irriterende. Og dårlige for miljøet.

Så det er nok derfor jeg er så glad for Kringlebakken. Der er så meget potentiale, og sådan en god energi. Jeg syntes virkelig vi burde være bedre til at tage imod alle mennesker, uanset hvor de kommer fra, eller hvordan de ser ud. Det er jo lige meget. Vi er alle mennesker! Så til dig der sidder og tænker at jeg overdriver, eller at jeg er aggressiv. Det er jeg. For jeg er faktisk lidt træt af racisme. Det er virkelig kedeligt. Find dog på noget andet at klage over, i stedet for at klage over andre menneskers eksistens. Der er da mange andre ting man kunne smide ud af Danmark i stedet for. Så kære læser, lyt ikke til alt du hører. Mennesker der ser anderledes ud, og taler anderledes sprog, er ikke farlige. Og det kan jeg sige med sikkerhed, for jeg har tilbragt en hel uge sammen med en masse skønne mennesker der kommer fra alle mulige steder i verden.

Men hvad skal man så gøre? Lave flere integrationshuse? Aner det ikke. Jeg tænker bare at det er rart at have et hjem, og have tryghed. Det vil alle mennesker da gerne have, vil de ikke?

Seneste nyt
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page