RÅDGIVNING

NYHEDER

Rådgivning under corona nedlukning

Du kan fortsat få rådgivning i Kringlebakken, selvom alt er lukket ned. Bestil tid på 35840096. Vi kan mødes i Kringlebakken, eller vi kan tale sammen over team,  whatsapp eller telefon. 

Ønsker du rådgivning?

Der er rådgivning hver torsdag kl. 13 - 16. Kom forbi torsdag, eller ring og book en tid. 

Rådgivning kan handle om alt, som du har brug for at tale om eller få hjælp til. 

Vi kan rådgive på både dansk, engelsk og arabisk. Hvis du taler et andet sprog, booker vi en tolk til samtalen. 

Du kan også få telefonisk rådgivning, hvis du er forhindret i at møde op personligt. 

Info om rådgivningen 

Individuel rådgivning er et fast tilbud for alle kvinder tilknyttet Kringlebakken. Rådgivningen spænder vidt fra hjælp til at kontakte sagsbehandlere, a-kasse, spørgsmål til rettigheder og samfundsmæssige forpligtelser, råd om job og uddannelse, samtaler med Udlændingeservice og sikring af fair og korrekt sagsbehandling, bisidder ved samtaler, sparring/støtte omkring problemstillinger i familien eller ved skilsmisse og meget mere.

Hovedformålet med rådgivningen er, at hjælpe kvinden med afklaring omkring hendes mål, personlige som faglige, og derved støtte hendes forståelse for-og integration i det danske samfund. Metodisk er samtalerne baseret på en coachende dialog med fokus på at kvinden selv finder de veje, som passer til hende. Det afklares hvilke behov den enkelte kvinde har, hvad hendes ønsker for fremtiden i Danmark er, samt eventuelle barrierer som kan forhindre at målet nås. Vejlederen søger i denne sammenhæng, at vejlede kvinden til at overkomme barriererne således, at hun har muligheden for at arbejde med sine personlige og faglige mål på optimal vis.

CASE FRA RÅDGIVNINGEN

Amanee søgte råd, da hendes tålmodighed var ved at slippe op. Familiens fattigdom prægede stemningen derhjemme, og hun syntes mandens bekymringer havde taget styringen i en sådan grad, at det gik ud over både hende og børnene.

Hun overvejede at tage børnene og rejse hjem. Forlade manden og Danmark, og lade familien tage sig af dem.

Vejlederen spurgte hende om, hvordan hun forestillede sig livet som enlig mor i hjemlandet, hvordan det ville være for børnene at omstille sig til det nye land, og vokse op der?

Så inviterede hun Amanee til at se på muligheden for at færdiggøre sprogskolen og gå i gang med en uddannelse, der på sigt kunne føre til et job. På den måde ville Amanee være beskæftiget med at sikre fremtiden, fremfor at gå derhjemme.

Først kunne Amanee ikke se muligheden, da hun havde opbrugt sin tid på sprogskolen, men vejleder talte for, at hun kunne gå til eksamen som selvstuderende.

Vi fandt en Netværksven, der støttede Amanee op til eksamen og fastholdt troen på og motivationen for at opnå hendes mål. Det blev til to 12-taller og et flot 7-tal. Første skridt på vejen er nået. Næste skridt er at søge ind på det ønskede studie.

INTEGRATIONSHUSET KRINGLEBAKKEN 

TUBORGVEJ 256-258,  2400 KØBENHAVN NV ・ 35 84 00 96 ・ INFO@KRINGLEBAKKEN.DK