top of page

KRINGLEBAKKEN IS A REAL LIFE SAVER!


Godt inde i februar – restriktionerne er ophørt – men usikkerhed og øget vold præger de første måneder af året - Og Kringlebakken udløber med vigtige driftsmidler.

De første måneder af 2022 har i Kringlebakken været præget af dialog med politikere i kampen for at sikre vigtige dele af husets driftsmidler, der udløber i år. Det er penge, der sikrer os store dele af Kringlebakkens rådgivning.

Vi har blandt andre haft besøg af Laura Rosenvinge, (S) og det blev et virkeligt rørende et af slagsen. Kvinderne i kursusgruppen åbnede op og fortalte om deres livsvilkår og med sætninger som ”Kringlebakken is a real Life saver” blev vi bekræftet i, hvor vigtige vores indsatser er. Både vores undervisning, som klæder kvinderne på til livet i Danmark, men sørme også vores brede rådgivningsindsats, som spænder over social- og sundhedsfaglig rådgivning, forældrevejledning samt uddannelses- og erhvervsvejledning og konkret hjælp til jobansøgning. Det er netop finanser til rådgivningen, som udløber i år, og det ville være tragisk, hvis ikke vi får en ny bevilling, intet mindre!

Januar viste os også, hvor pressede nogle kvinder og familier er nu. Vi har haft flere sager med kvinder, der er flygtet fra eller er blevet smidt ud af ægtefæller, der vælger vold som kommunikationsform.

Det er meget bekymrende!

Desværre er det også ventet. Det var samme situation ved første nedlukning, hvor vi hjalp tre kvinder til krisecentre. Når mennesker er pressede, giver det udslag i øget vold i familien.

Desværre er det også ret kompleks at forlade det voldelige ægteskab. Ikke nok med at ens fremtid i forhold til fortsat opholdstilladelse forringes, skal man også håndtere hele den sorg og usikkerhed, der er forbundet med at gå fra sin ægtefælle (måske ens eneste netværk i Danmark). Det er i sig selv kompliceret. Samtidig har vi mødt en hel stribe udfordringer i processen med at hjælpe kvinden sikkert afsted, bl.a. at:

1) Finde et krisecenter, hvor der er plads til både mor og børn 2) Mor skal have penge til at finansiere egen mad, ellers kan hun have svært ved at få ophold på krisecenteret. 3) Hvis mor eller barn tester positiv med Corona i forbindelse med flugten, er det også en hæmsko for at komme på krisecenteret - hvad gør man så? Ja, så skal mor og barn i isolation på et Coronahotel, hvor man godt nok får tre måltider mad, men ingen støtte i forhold til de traumer, det er at blive udsat for vold af sin ægtefælle. Også virkelig svært når man ikke forstår og taler dansk og derfor ikke helt forstår, hvad der foregår. Ikke har noget netværk, der støtter og køber mælk og bananer og henter tøj og hårbørste, som man i flugten ikke har fået med. Forestil dig at være forslået og bange, og så blive lukket ind på et lille værelse med et lille barn, som også bliver syg. (Mor og barn er nu kommet i sikkerhed på et godt krisecenter, som tager vare på dem).

Om Kringlebakken lykkes i at sikre driftsmidlerne og altså midler til store dele af vores rådgivning, det ved vi først til september. Ønsk os held og lykke!

Næste uge tager kvinder og børn på ture ud i verden af oplevelser Herfra ønsker vi God Weekend til alle og god vinterferie til jer der har det

Comments


Seneste nyt
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page