top of page

SHADMAN STARTEDE SOM OPSØGENDE MEDARBEJDER: VI MØDTE MANGE ENSOMME KVINDER I NABOLAGET, SOM VI FORTA


Shadman er Kringlebakkens opsøgende medarbejder og kulturformidler gennem 11 år. Hun startede hos Kringlebakken med fysisk at gå fra dør til dør og kigge på navneskilte og banke på døre i nabolaget: det var udgangspunktet for den opsøgende medarbejder job.


”Så snakkede vi med folk i dørene, eller vi blev inviteret ind og fortalte om Kringlebakken”, fortæller Shadman, "det var meget grænseoverskridende særligt i starten".


”Nogle havde brug for at tænke over tilbuddet, og så kom de herned. Der var mange ensomme kvinder fra Marokko”. Eksempelvis fortalte en kvinde, at hendes eneste kontakt med omverdenen var gennem køkkenvinduet. Hun kiggede på folk på gaden. Hun vidste ikke, hvor hun skulle gå hen alene eller sammen med sine to små piger. Shadman blev bekymret, da hun ikke hørte fra denne kvinde.


”Hun er så ensom, men kommer alligevel ikke? Til sidst ringede manden herned og sagde, at nu ville hans kone komme. Hun begyndte at komme her i lang tid og hendes børn blev passet i legestuen. Hun var en meget lukket og genert person. Men til sidst gik det bedre: hun kom på sprogskolen, fik opholdstilladelse, og nu er hun i arbejde. Manden var meget støttende for, at hun skulle lære sproget og komme ud”.

Som kurdisk iraker og med mere end 20 år i Danmark er Shadman den perfekte brobygger, tolk og formidler af den danske kultur og samfundets særheder. Shadman har gennem årene rakt ud til mange kvinder, som i dag ikke blot ser verderen fra vinduet, men som selv deltager aktivt i det danske samfund.

Seneste nyt
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page