SUNDHED

NYHEDER

Uligheden i sundhed stiger i takt med den øgede fattigdom i Danmark. Den tendens mærker vi i Kringlebakken. Vi har kvinder, der kun spiser et dagligt måltid for at strække husholdningspengene, så der er mad nok til børnene. Vi har kvinder, der lever i udsathed både på det økonomiske plan, men også fra det nære miljø, og fra systemets side. Vi arbejder på flere forskellige planer med at forebygge sygdomme, såvel psykiske som fysiske, og er brobyggere til de kommunale sundhedstilbud. 

Sundhedsværksted

I Sundhedsværkstedet er der bl.a. målt BMI, blodtryk og vægt. Det er altid både sjove og overraskende dage, hvor deltagerne løber op og ned af trapperne i etagebygningen, for at få pulsen op. Straks mere alvorligt bliver det, når vi tager vægten frem. Uha, så skal alle på regime (slankekur). Efterfølgende har sundhedsrådgiveren mange samtaler om, hvad vi kan gøre for at leve sundere.

 

Kringlebakken har ligeledes tilknyttet en frivillig læge, som nogle gange om året med faste mellemrum holder oplæg om relevante emner såsom børnesygdomme. Derudover tilbyder vi oplæg fra blandt andre Tandplejen og Sex og Samfund.

 

Svømning

Hver uge er der tilbud om svømmeundervisning, vandtilvænning og vandskræk-afvænning. Svømningen i Kringlebakken er et middel til empowerment. Her kommer bl.a. kvinder, som aldrig har været i vand, og som i starten bliver svimmel ved blot at kigge på vandet. Kvinder som aldrig troede, at de ville lære at svømme overvinder traumer og kaster sig ud i det. Nogle kvinder lærer at svømme i hemmelighed for senere at overraske deres mænd. Nogle tager billeder, fordi deres familier næsten ikke kan tro, at de har overvundet deres livslange skræk for vand. Svømmeholdet koster 20 kroner pr. gang og kræver tilmelding.

 

”Mit højeste ønske er gået i opfyldelse - at lære at svømme. Før havde jeg fobi for vand, men nu elsker jeg at svømme. Svømmelæreren er fantastisk!"