top of page

SAMFUND OG KULTUR​

For at give indsigt i normer og forpligtelser i samfundet holdes oplæg samt arrangeres ture ud af huset til bl.a. sprogskoler, Folketinget og uddannelsesinstitutioner.

Med et hjemmelavet kompendium formidles viden om det danske samfund via Amina, som er en fiktiv person, og hvis helt almindelig liv beskriver hverdagsemner. Amina afleverer barn i daginstitutionen, er til forældremøde på skolen, går til lægen, stemmer til kommunevalg osv.

Undervisningsformen er genkendelig, og lægger op til debat og viden om det danske samfund. Der forberedes også ture ud af huset, og arbejdes med demokrati og stemmeret . Som en del af undervisningen besøger kvinderne hvert år  Folketinget, Danner, biblioteker, uddannelsesinstitutioner, daginstitutioner m.fl. Vi vægter ligeledes højt at tage på rundvisninger i lokalområdets kulturinstitutioner.

Kringlebakkens fotoprojekter

Hvert år dedikerer vi to uger til et fotoprojekt i samarbejde med fotograf Pirita Taskinen. Her får deltagerne en anderledes mulighed for, at bruge deres kreative evner og reflektere over forskellige aspekter i det danske samfund. 

Billederne bliver fremvist på forskellige udstillinger, hvor de er med til at skabe debat, og give mere nuanceret billede af danske minoritet-etniske kvinders liv og tanker.

 

I 2015 fik vi en "guldmønt" fra vores fotoprojekt A Million Dollar Lady optaget i Nationalmuseet faste møntsamling, hvor den nu ligger som en fast del af den danske kulturarv. Se billeder fra andre udstillinger her: Food Memories, Valgplakater og Mit liv som film

bottom of page