top of page

20 ÅR, SOM LEDER AF KRINGLEBAKKEN

Lisbeth Vibe Utzon, kunne i slutningen af august fejre 20 års jubilæum, som leder af Kringlebakken.


Der blev i anledning af dagen afholdt en reception på den grønne plæne i Bispeparken. Det blev en flot dag med mange gæster og flotte taler. Af hjertet tak til alle der deltog!


Her følger et kort portræt af Lisbeth:

Lisbeth er født og opvokset i Holte i en kernefamilie med mor, far og to søskende. Hun bor i dag på Vesterbro med sin kæreste Alan og har to børn på henholdsvis 17 og 22 år. Lisbeth er uddannet i Internationale udviklingsstudier på Roskilde Universitet og skrev speciale om sociale bevægelser blandt Amazonas indianerne. I en periode på 4 måneder boede hun i en landsby i Columbia. Praktikperioden i Columbia gav indsigt i det at skulle gebærde sig i en anden kultur og på et andet sprog end sit modersmål. Efter hun blev færdiguddannet, var hun i en periode ansat på Kvindedaghøjskolen, som projektkoordinator, hvor hun fik indsigt i

NGO verdenen.


Lisbeth fortæller: ”Da jeg så stillingsopslaget fra Kringlebakken var det meget klart for mig at det var mit drømmejob. Nu hvor jeg havde stiftet familie og ikke bare lige kunne rejse ud i verden, så var et arbejde, hvor verden kom til mig helt perfekt” ”Da jeg efter jobsamtalen blev ringet op og de spurgte om jeg var sikker på at jeg ville have jobbet, kan jeg huske at jeg sagde JA, medmindre jeg får en meteor i hovedet” Dengang var vi kun to ansatte og udover danskundervisning for kvinder, var her også en pigeklub og koordinering af frivillige. Vi havde kun midler til et år ad gangen, så vi brugte mange ressourcer på at søge fondsmidler og tale med politikere. Det gør jeg nu stadig, men vi er heldigvis sikret driften. I en årrække var Lisbeth leder af pigeklubben og det gav hende mange vilde oplevelser og en stærk erfaring med unge anden generations piger. De stille piger blev ofte til vilde piger når de var samlet her i huset. Jeg elsker mit arbejde i Kringlebakken, og at være omgivet af kvinder fra hele verden. Mit job giver mening hver dag – når jeg ser kvinder genfinde styrke og opbygge netværk og viden. Hele den empowerment proces det er at falde til i et andet land - og som mor, er stærk at følge. Jeg mærker også meget søstersolidaritet her i huset og det gør mig lykkelig. I Kringlebakken ser vi kvinderne ud fra deres ressourcer. Alle mennesker kommer med viden og nyttig erfaring. Det er en af Kringlebakkens spidskompetencer, hvis du spørger mig.

Kringlebakken som fortalervirksomhed er en af mine vigtigste kæpheste. At påvirke debatten og – forhåbentlig også politikerne, og skabe rum for at kvindernes holdninger og erfaringer i debatten, er for mig utrolig vigtigt i et demokratisk samfund som Danmark. Det bekymrer mig meget at dele af lovgivningen der gennemføres i dag, er i strid med menneskerettighederne. Se fx den aktuelle debat om tørklæder... De rettigheder vi som nation skrev under på i tidernes morgen, er absolut ikke til debat.

Som leder er jeg meget åben og lyttende. Det har stor værdi for mig at uddelegere ansvar og sikre at alle bliver hørt og taget alvorlig. I min overbevisning vokser vi som mennesker af at få ansvar og blive anerkendt. Derfor står jeg også for det man kalder ”flad ledelsesstruktur” og mine medarbejdere har indflydelse på dagligdagen og høj grad af medinddragelse og selvbestemmelse.

Comments


Seneste nyt
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page