top of page

Projekt Q - et frivilligt fællesskab

Gennem inspirerende fællesarrangementer og mentorforløb med frivillige mentorer skal ”Q – et frivilligt fællesskab” dyrke sociale fællesskaber i tre forskellige lokalområder i samarbejde mellem Foreningen Nydansker, Frivilligcenter Greve, Huset i Faarborg og Integrationshuset Kringlebakken.


Foreningsliv, frivillighed og netværksdannelse er gennemgående temaer, som vi oplyser og snakker om på vores fællesarrangementer, da dette er en oplagt mulighed for at blive klogere på hvad kvinderne er gode til og samtidig øge deres selvværd igennem egne interesser.


Projektet er støttet af Socialstyrelsen.


Kringlebakken, Frivilligcenter Greve og Huset i Faarborg afholder hver især deres egne arrangementer. Forening Nydansker finder og matcher kvinderne til mentorerne og de tre samarbejdspartnere har fundet frem til kvinderne. I Kringlebakken er der tyve kvinder, som deltager i projekt Q, og ud af dem er 14 af dem blevet matchet sammen med en mentor.


Til første arrangement i sommer blev der stemt for, hvad de kommende fem fællesarrangementer skulle omhandle. Hver kvinde kom med forskellige emner de fandt interessante, og sidst på dagen blev de fem emner med flest stemmer samlet. Emnerne rakte fra fest og sport til ønsket om at vide mere om Skat, fagforening og ligestilling.
Til nogle af fællesarrangementerne bliver flere forskellige emner afviklet, så kvinderne får mest ud af det og massere af nyttig information om spændende og relevante emner.


Det andet Q-arrangement blev kvinderne delt op i tre grupper, hvor tre af værelserne i Huset blev brugt til formidling og debat om emnerne netværk, søstersolidaritet og sundhed. Til slut på dagen meldte kvinderne sig også til en fælles Whatsapp-gruppe, hvor netværket styrkes og udviddes.

Seneste nyt
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page